Kvalitet naše PVC stolarije

Uzimajući u obzir dugogodišnje iskustvo u programu proizvodnje za PVC stolariju, odlučili smo se za nemački PVC profil firme „Inoutic” i njihove serije „Arcade“ i „Prestige”. Profil „Arcade” je petokomorni PVC profil, dok serija „Prestige“ ima šest komora. Radi nesmetanog i trajnog funkcionisanja PVC stolarije, lakog upravljanja vratima i prozorima, dobrog dihtovanja krila, neophodne zaštite od neželjenih uticaja, odlučili smo se za okov nemačkog proizvođača „Siegenie-aubi”.

Naši su proizvodi visoke klase, a njihove cene povoljne. Siguran kvalitet proizvodnje obezbeđuju odlična organizacija, vrsni stručnjaci i prvoklasna oprema i mašine za izradu. Garancija su preporuke velikog broja dosadašnjih kupaca i reference kroz saradnju kako sa domaćim tako i sa stranim, naročito inostranim kooperantima.

Kako PVC stolarija štedi energiju?

PVC prozori i PVC vrata znatno štede energiju, tokom leta kod hlađenja i tokom zime kod grejanja. Samo zagrevanje Vašeg doma u zimskim mesecima učestvuje u ukupnoj energetskoj potrošnji sa neverovatnih 50‒70%. Od toga se oko 20% troši na zagrevanje vode u bojlerima i veš-mašinama.

Treba istaći da je PVC stolarija vrlo otporna na hladnoću, vlagu, toplotu i sl. Dok drvenu i metalnu stolariju treba šmirglati, farbati i na druge načine zaštićivati, PVC stolariju je gotovo dovoljno samo povremeno preći vlažnom krpom.

Studije su pokazale da je prosečan vek trajanja prozora i vrata oko 30 godina. U poređenju sa proizvodima od tvrdog drveta, PVC prozor je jeftiniji za 46%, a u odnosu na proizvode od mekog drveta za 40%. U toku svog veka trajanja PVC ne zahteva dodatnu zaštitu za razliku od proizvoda od drveta u istom periodu.

Prednosti PVC stolarije

  • Nema rđe i truljenja ‒ drveni i metalni elementi su podložni truljenju i rđanju, što ovde nije slučaj jer za razliku od drvenih elemenata ovde nije potrebna dodatna zaštita;

  • Jednostavna je za održavanje‒dovoljno je mekom krpom umočenom u sapunicu povremeno prebrisati pojedine delove ili po potrebi podmazati prema uputstvu proizvođača;
  • Nije potrebno farbanje;

  • Nema deformisanja ‒ plastični profili su čvrsti i izdržljivi, otporni su na udarce i ne upijaju vodu;

  • Otpornost prema gorenju ‒ plastični profili će goreti samo ako su izloženi jakom izvoru toplote, ovaj materijal je označen kao samogaseći;

  • Odlična toplotna i zvučna izolacija ‒ prozori su napravljeni od dva sloja stakla čime se u kombinaciji sa PVC ramovima postiže jos veći uspeh u smanjenju gubljenja toplote.

  • Izrađuje se u različitim stilovima, sa različitim mogućnostima koje mogu zadovoljiti različite potrebe;
  • Ekološki je opravdana ‒ iako je plastici potrebno dosta vremena da bi se razgradila u prirodi pohvalno je što se PVC materijali mogu reciklirati i što se pri njihovoj izradi štedi energija;

  • Lako se ugrađuje.

Reciklaža PVC materijala

Tvrdi se da PVC zagađuje okolinu jednako kao i druge plastične materije. Međutim, on samo predstavlja kabast otpad. Uz dobru organizaciju, taj otpad se može prikupljati i reciklirati poput i papira i stakla. Ako se uzme u obzir da zamenjuje proizvode od drveta i time smanjuje potrebu za sečom šuma, PVC se samo može smatrati prijateljem prirode. Takođe je poznato da se PVC naročito koristi za proizvodnju profila u zemljama Evropske unije, a koje su inače osetljive po tom pitanju. Dakle, bilo koji od aditiva u PVC-u nema negativne posledice po ljudsko zdravlje ukoliko se dodaje u okviru dozvoljenih granica.

Zašto kupiti kvalitet?

Zašto kupiti kvalitet?

Sama proizvodnja PVC materijala je relativno jednostavna, o čemu govori veliki broj priučenih proizvođača vrlo nekvalitetne PVC stolarije čija bi kupovina predstavljala uzalud potrošen novac. Nesumnjivo je najneisplativije kupiti jeftin ’reciklirani’ PVC prozor u nekom od šoping-centara i onda ga ugraditi sam. Proizvodi firmi s tradicijom i proverenim patentima u izradi PVC stolarije mogu da budu skuplji, ali su svakako takvi proizvodi mnogo dužeg veka. Jeftina plastika nije dugotrajna. Niko ne može da garantuje da se ona za desetak godina neće izdeformisati.

Želite PVC stolariju po Vašoj meri?

Zatražite ponudu
Brzo | Profesionalno | Nemački kvalitet