ClimaGuard solar – termo izolaciono staklo

U poređenju sa prosečnim izolacionim staklom, ClimaGuard Solar izo-staklo predstavlja toplotnu izolaciju vrhunskog kvaliteta. Ravno staklo i prozirni, ekstremno tanki premaz na površini ClimaGuard stakla osigurava visok procenat propuštanja svetlosti (66%), odličnu toplotnu izolaciju (Ug=l.l W/m2K) i zaštitu od sunčeve energije (propušta samo 42%).

Hlad u toplim danima

Kako bi se obezbedio hlad i prikladna temperatura u prostoriji, odgovarajuća izolacija potrebna je i tokom leta. Izo-staklo vodi računa o temperaturi i u letnjem periodu jer sprečava ulazak prekomerne sunčeve toplotne energije i UV zraka u prostorije. Dok tradicionalno izolaciono staklo propušta 80% sunčeve energije u unutrašnju prostoriju, a što je često neizdrživo, ClimaGuard izolaciono staklo propušta svega 42% ukupne sunčeve energije. Nizak prenos toplote uzrokuje i nisku temperaturu unutar samog stakla, što osigurava udobnost u prostoriji, ali i ogromnu uštedu energije.

Ušteda energije u hladnim danima

Zbog cena energenata koje sve više rastu, primorani smo da kroz ovakvu vrstu izolacije sprečimo odlazak energije iz prostorija. U zimskom periodu, izo-staklo ClimaGuard može smanjiti troškove grejanja i za 50%.

ClimaGuard Solar staklo obezbediće prijatan ambijent u vašem domu bez obzira na prilike sa druge strane prozora.

Ugradnja ClimaGuard izolacionog stakla predstavlja investiciju koja će Vam se višestruko isplatiti u relativno kratkom roku. Ukupna ušteda energije na godišnjem nivou može se isplatiti kroz iznos od čak nekoliko stotina evra.

Želite da Vam ugradimo staklo koji će štedeti Vaš novac?

Zatražite ponudu
Brzo | Profesionalno | Vrhunski materijali